Sammanfattning Vecka 48-49 och vad som händer ikväll.

Ja, då har man gjort en ny lite enkel blogg. Får se om jag anlitar Rebecca att fixa den lite sen då hon är klar med lägenheten sin.

Anyway, jag ska sammanfatta de senaste 2 veckorna i lumpen lite sen avsluta med vad som händer medans jag är hemma.

V.48 så var jag och 4 st bandvagnsförare till upp till Kalix med en Kapten och fick militär utbildning på motorsåg. Eftersom vi kanske blir tvungen att såga ner träd som står ivägen för skjutriktningen för granatkastarpjäserna så måste vi ha några i plutonen som förstår sig på hur man fäller ett träd mer än att bara kapa så det faller åt vilket håll som helst. Resten av plutonen låg i fält (dvs tält) och vi fick ha typ en hel förläggning för oss själva på kvällarna med eget rum, bastu, egen matsal osv så man var i himmelriket då när man tänkte på hur dom andra hade det.




En del av måndagen och tisdagen kapade vi bara upp 30, 100 och 120 cm ved för att lära oss hantera motorsågen. Det blev väl 20 kubik ved ungefär. Onsdagen så var vi ut i skogen och fick fälla en par 3 st grova träd med handledning av Kapten. Torsdagen så skulle vi fälla på egen hand men då blåste det för mycket så träden kunde falla hur som helst så det blev vila i stugan då sen teoriprov på eftermiddagen.

V.49 dvs föregående vecka så hade hela plutonen SIB-utbildning (Strid i bebyggelse). Så vi fick genomsöka och rensa rum för rum stridsparsvis. Laddat med lösplugg givetvis och övningsapterade granater.

Tisdagen genomsökte vi rummen. Då går man bara in i ett rum försiktigt och solfjädrar med vapnet in och nedkämpar ev. fiender.

Onsdagen och torsdagen började vi med att rensa som är roligare. Då kastar man förs in en granat i det rum man ska rensa och efter smällen så skjuter man på allt som man tror någon motståndare kan vara bakom så då går det åt ammo. Se filmer på facebook så fattar ni bättre.

2 grabbar ut min pjäsgrupp.


Sista övningen på torsdagen så skulle vi genomsöka och rensa hela huset med hela gruppen. Jag och Larsson fick ta eldställningar i korridoren och skjuta Sergeanten då och då som var figurant. Kallt som fan om fingrarna var det hela veckan. Mellan 6-11 minusgrader har det varit hela tiden.

Fler bilder hittar du här!

Nog om lumpen; Ikväll så fyller morbror Pär's fru Britt-Marie 40 år så det blir fest i Hässjöbygden. Det kan bli roligt att träffa halva släkten igen. Sen får man väl ta igen att man missade Pelles 40-årsfest i augusti då man var uppe i Kiruna. Det brukar ju gå överstyr då det är fri dryck, haha. Undra om det finns någon efterfest någonstans? Hör av er om ni vet av nåt.

Skriver väl ett inlägg imorrn om hur lördagskvällen var och lite grand om vad vi ska göra i Boden de kommande 2 veckorna.

Trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0