OS-final

Ja, då sitter man och ser på OS-finalen i hockeyn. Man hejar såklart på USA då Canada för jämnan är så kaxig och dessutom så spelar USAs målvakt i mitt favvolag Buffalo.

aja, en bra match är det iaf. Jag väntar på förlängningen nu och hoppas på att USA vinner.

Tänkte sammanfatta föregående lumpenveckan lite snabbt också.

Måndag: Särskild tillsyn bandvagn. Efter lunch så fick jag dock vila på logementet för sjuksyster ville det eftersom jag har haft hosta ända sen jullovet.
Tisdag: Vila på logementet:
Onsdag: Vårda bandvagn.
Torsdag: Sammanstöt med minor med bandvagnar. Utgång på kvällen. Käfta med Stab och Tross-befälen.
Fredag: Städning och hemresa.

Det blev inga bilder ifrån veckan.

Nu ska jag vara hemma till minst fredag för jag har sportlov nu. Vi hörs mer i veckan. Nu ska jag se vidare på OS-finalen. Hörs!

Sitter på Tjernstigen

Tjo! Jag sitter på Christoffers dator för jag är hemma hos han nu, fast han är och skottar Ica-taket. Emil ligger och sover.

Jag sov till halv 2 igår sen så kom kicke och emil och hämtade mig för vi skulle på systemet. Efter det så åkte jag med dom till Ljustadalen där dom skulle lira innebandy. Det blev lite stressigt eftersom vi fick punktering vid OK i Timrå.

Jag, Aspman, Åke, Kicke, Emil m fl var ut sen på kvällen. Det var många här på förfesten. Vi var på stadshuset men hade inte förköp så vi fick inte se Maskinen men jag grinade inte för det. Efter så slaggade jag i Jonas rätt så tomma lägenhet. Sen idag gick jag hit och då hade Aspman och Åke sovit här, haha. Vi summerade gårdagen lite sen åkte dom med Nordström hem.

Tänkte berätta lite snabbt om lumpen-veckan som varit sen när jag kommer hem. Men det var bland den mest lugna veckan hittills i lumpen.

Hörs!


Busväder

Mår fortfarande som skit men var ut i kylan och blåsten idag och rullade fram en höbal åt hästen. Jag väntar på att bussen skall komma om 1½ timma så man får kötta igenom denna vecka och få sportlov.

Nu i veckan så ska vi bandvagnsförare få gå igenom Bandvagnarna med lupp kan man säga så att vi fixar de flesta fel så de håller ihop någorlunda då det är dags för Slutövning. Vi ska hålla på med det Måndag-onsdag. Och alla andra ska ha strid. Kul att man missar det då, not. Torsdag kanske vi hinner få vara med på plutonsanfallet iaf. Och torsdag är det lön så det kanske blir en krogrunda då också i Boden. Sen fredag så kommer jag hem och har lov ända till den 8:e mars.

Vi hörs!


Det som gör livet så värdefullt är att det aldrig kommer tillbaka.

Lugn lördag



Idag har det varit en chill-dag. Jag sov till 10 sen har jag mest bara suttit vid datorn och slöat. Har hosta och snuva som en legend. Dessutom är Roffes äldsta son Henkes 2 tvillingar aom är 3 år här och ska sova över. Men nu har jag sett OS och Super-G och sitter och snackar med legend-killarna från Söråker i Ventrilo. Blir väl film och mer chill resten av kvällen.

Höres!

Hemma en snabbis efter en kall vecka.

Jag åkte hem den här helgen ändå även fast jag egentligen skulle stanna kvar i Boden och gå ut med lite kompisar där med dom bangade så jag åkte hem istället.

Sammanfattning av veckan:

Måndag: Fys och utmarsch till fält.

Tisdag: SIB (Strid i bebyggelse). Olika framryckningssätt på gata.

Onsdag: Eldöverfall på bandvagn och eldunderstöd från bandvagn.

Torsdag: Fortsatt SIB och åter till regementet.

Fredag: Vård/Fys/Helgrutin

Dessutom så hade vi runt -25 grader på dagarna så på natten då vi sov i tält fick vi order om att starta bandvagnarna varannan timme.


Havings istappar från muschen grodde i kylan.

Även Brigad Generalen kom till SIB-byn och snackade lite om NBG osv.

När vi kom tillbaka till kasern i torsdags så blev jag inkallad till befälsrummet till 1:e Sergeanten och Löjtnanten. De frågade hur jag var ställd till om jag ville ingå i NGB 2011 och jag sa att jag ville och jag kommer att ha 1:e Sergenten som gruppchef då och det känns väldigt bra för det är en riktigt bra kille. I övrigt så snackade vi lite om löner och vad folk här hemma tycker om att jag börjar jobba iom militären och kan åka utomlands eftersom 2 svenska soldater nyligen dog.

Jag kommer med största sannolikhet alltså flytta till Boden till hösten för att bli anställd soldat. Först är det fortsatt utbildning till januari 2011 och efter det så är vi i beredskap och om vi behövs någonstans i världen (t ex Afghanistan) så skall vi vara där inom 10 dagar. Det finns stor risk att vi åker till Afghanistan.

Det känns ganska bra faktiskt att man vet att man ska hyra en lägenhet i Boden och jobba där i åtminstonde ett år. Jag får se hur ofta jag kommer hem till Söråker men det blir inte lika ofta som jag kommer hem nu under lumpen iaf. Vill du veta mer får du fråga mig eller läsa mer här


2 dagars skoteråkning och festande.

För att göra en lång historia kort:

I fredags så skulle jag och Jonas åka lite grand med skotrarna och körde fast som fan på Storsjön vid bye och sen i en plogvall då vi skulle över vägen. På kvällen så var jag, Sillen, Sund, Bodell, Åke, Aspman och Kicke på Stadshuset. Var inge vidare drag där men eftersom Aspman grina om vi inte åkte dit så gjorde vi det. Jag slaggade hos Kicke.

Sen på lördagen så åkte jag, Micke, Emma Å och Jonas skoter till Våffelstugan i Roten. Riktigt skönt skoterväder i helgen har det varit. På kvällen så hade Farmor 70 årsfest i SOK-stugan. Efter det så åkte jag, Emma och Jonas till Pappa och Ciw och drack öl och snackade där. Sen körde Micke in mig och Emma till stan. Emma gick på Oskars och jag mötte upp med Kicke på Allstars.

Hittills idag så har jag hunnit med att stå i en upphissad traktorskopa och skotta av ett halvt ladugårdstak hos min morbror. Ganska jobbigt och högt. Nu sitter jag bara och väntar på att bussjäveln till Boden ska gå. Jag kommer att stanna kvar där helgen som kommer sen kommer jag hem om ca 2 veckor alltså. Då har jag sportlov. 1 vecka före er som bor här hemma alltså.

Vi ses den 26:e.





Gör inga dumheter än dem du har verkligt nöje av.

11 Februari. Hemma efter en vecka i Tåme.

Då har man kommit hem igen och fått långhelg. Senast jag var hemma var ju 31:a januari. Eftersom vi har varit i Tåme (ligger några mil söder om Piteå) och övat strid och skjutit GRK 12cm från förra måndagen till den här måndagen så fick vi åka hem idag. Första gången jag åker Länstrafik, annars brukar det vara chartrade bussar.




Sammanfattning sen 1 februari:

Måndag: Vi lastar bandvagnarna på stora trailers som kör dit dom och vi åker buss till Tåme skjutfält.

Tisdag-Onsdag: Vi delar upp plutonen i 2 delar varav den jag var med i fortsätter öva strid de dagarna och dom andra skjuter GRK. Jag bytte ut AK5:an mot KSP58 vilket var mycket roligare...och tyngre, hehe.

Torsdag: Våran tät skjuter 12cm GRK. Jag tror vi sköt mer på en timme än vad dom andra gjorde på 2 dagar, haha.

Fredag. Vi skjuter med 4 GRK pjäser från 2 olika ställen på samma mål.

Lördag: 2 täter igen. Första gången vi sköt med den skarpa spräng 86Z. 8000 kr per granat. Eftermiddagen har vi lite utbildningskontroll av snabbgruppering.

Söndag: Vi snabbgrupperar och gubbar från staben står med klocka och tar tid hur lång tid det tar för oss att bli eldberedda och när första granaten skjuts iväg.

Måndag: Återresa till Boden och vård av vapen/fordon.

Tisdag: Mer vård och Persisk Marknad.

Onsdag: Fältlastning och öva att gå med snöskor.

Torsdag (idag): Skidåkning i Pagla, städning, hemresa.

Det var en snabb sammanfattning av vad vi hållt på med under februari hittills.

Nu i helgen så ska jag först ut med åtminstone Christoffer och Åke imorrn. Sen på Lördag har Farmor 70 årsfest, men tror inte den håller på lika länge som pappas fest. Så man kanske hinner ut en sväng på krogen efter. Ska även försöka hinna en tur med skotern i helgen.




Vill du veta något om vägen du har framför dig, fråga den du möter.

RSS 2.0