Iväg igen

Nu åker jag upp igen till dom här sköna killarna. Har helgtjänst till helgen så kommer inte hem förrän den 11:e.

Hörs!



Bjuder även på en skön låt!


Lars 50 år

Igår hade Pappa 50 årsfest i Vivstavarvs Båthamn. Trevligt att få komma hem och träffa massa släktingar som man inte träffat på några år. Anna kom upp från Uppsala så det var kul att träffa henne också.

Vi åt gott, drack och sen var det lite frågor om Pappa och lite allmänna frågor. Min bordsgrupp kom etta :)

Min farmors systers familj sjöng en låt som dom gjort åt Pappa. Då kom tårarna när jag kom att tänka på att det var synd inte Farfar fanns längre och var med oss.

Men trevligt var det iaf och att snacka med alla släktingar igen. Och om 2 veckor så har Farmor 70 årsfest så då blir det samma och lite fler släktingar som kommer. Dessutom så har jag "långhelg" då eftersom jag har helgtjänst nu så åker jag hem nästa torsdag.




Vin och vänskap smaka gott, då de gamla blivit.

Äntligen hemma!

Ännu en vecka i fält har gått och den började med att vi åkte en mil med längdskidor i måndags sen åkte vi ut i fält och sov i tält.

Tisdagen så lämnade vi av en del av plutonen som skulle skjuta 12cm GRK. Övriga åkte på ett annat ställe där vi fick fortsätta skjuta med KSP58 på uppkommande mål efter en väg. Efter det fortsatte vi från bandvagnstaket.

Onsdagen så var det snöstorm så övriga kunde inte skjuta med GRK:n så alla var med och sköt från bandvagnstak med AK5, KSP58 och KSP90 istället. Vi åkte en kort sträcka och sköt på uppresande mål 100m bredvid bandvagnen. En legendarisk sak som hände var att våran Kapten såg lite Orrar (skogshöns) där vi höll till så han lånade Sergeantens AK5 och sköt en med den. Vilken legend, haha.



Torsdagen gjorde vi samma sak och då var det -16 och blåste mycket så då var det riktigt kallt att öva. Våra befäl ville ha lite roligt så dom tog med en Tung kulspruta (TKSP) och sköt någon gång med. Sen åkte vi tillbaka till regementet och började vårda och när vi slutat för kvällen (runt kl 23) så ringde jag farsan och gratulerade han på 50 årsdagen. Jag visste att jag skulle väcka han men det struntade jag i.

Fredagen (igår) så fortsatte vi vårda lite mer och packade inför nästa vecka då vi ska till Tåme (Skellefteå) och skjuta myckte Granatkastare och göra utbildningskontroll. Vore ju kul om man fick GRK-bågen efter det.



Och nu är jag äntligen hemma. Har inte varit hemma sen 11:e januari men nu är det skönt att komma hem. Idag så ska Far ha 50 årsfest och vi barn ska väl dit och hjälpa till att duka osv kanske. Jonas och Emma höll på surra om det så Jonas kanske kommer upp hit snart och hämtar mig. Jag får se om man kanske hinner med en sväng på krogen inatt eller om det kanske blir efterfest någonstans. Kicke höll på surra om att han, Aspman, Hasse och dom skulle ut ikväll. Men någon brukar ju alltid banga en tvådagars. Dom ringde mig typ 8 ggr inatt så det var tur att jag hade ljudlöst.

Imorgon så vet jag inte vad jag ska göra. Troligtvis vara bakis, köra skoter eller handla lite. Vi får se. Jag ska iaf åka tillbaka till Boden runt 16:30.

Nya Bilder

Hörs!





Fältvecka genomförd och ännu en helg i Boden

Tjo, nu sitter jag på Soldathemmet igen och har "hyrt" en dator för en femma. Vi fick helg för nån timma sen.

I tisdags åkte vi ju som sagt ut i fält. Jag skickade ett sms till Emma och sa grattis eftersom hon fyllde 24 år sen åkte vi iväg. Vi tog endast med oss 2 pjäser den här gången för all bandvagnsförare skulle utbilda sig på KSP59 samtidigt som dom andra sköt med Granatkastarna.

Första dagen så sköt vi lite grand på helfigurer några hundrameter bort. Samma kväll så blev hela plutonen väldigt glad för att Löjtnanten som vi hade då, som vi aldrig brukar ha som befäl längre, sa att vi inte behövde ta ner tält och anna förläggningsmatriel. Fan vad skönt! Vi kunde gå och lä'gga oss tidigt och slippa riva tältet morgonen därpå så vi fick sovmorgon till runt halv 8.

Onsdagen så fortsatte vi skjuta kulspruta fast nu mycket längre bort och med självresande mål. En skytt i taget fick även prova på att skjuta från bandvagnstaket vilket vi kommer skjuta mer ifrån nästa vecka. I slutet av dagen pepprade viu på som bara den för vi hade ju ammunition som vi skulle skjuta upp, hehe. Jag tror vi fick ut 8000 skott som vi skulle skjuta upp.

Sen sov vi i tält igen och åkte tillbaka till regementet morgonen därpå och vårdade matriel i princip 12 timmar. Först tält, förläggningsmatriel, bandvagn och sen vapnen i flera timmar men där hade nog befälen mycket dötid därför fick vi vårda så mycket. Sen våra personliga saker och slutligen oss själva.

Idag så fortsatte vi vårda det sista och städa logementen och vi fick HVO (höger vänster om) för en timme sen ungefär.

I helgen så ska jag stanna igen för att fortsätta ta jägarexamen. Lite synd med tanke på att Emma verkar ska ha födelsedagsfest ikväll. Synd att jag missar det. Rockabilly-tema ryktades det om. Men får se om jag tar mig en öl här någonstans istället.

Ser fram emot att få åka hem om en vecka iaf och gå på Pappas 50-årsfest. Det blir även skönt att komma hem för 2 helger i sträck här är lite tärt.

På måndag åker vi ut i fält igen men då åker vi ut med hela kompaniet. Våra förare ska som sagt fortsätta skjuta med kulspruta. Men nu lär det blir eldöverfall och skit på natten som det lät på majoren. Gravt jobbigt, särskilt om vi ska riva hela förläggningen och omgruppera.

Nej, nu ska jag surfa runt lite mer. Sen kl 17 ska jag på jägarkursen fram till kl 21 och efter det kanske jag drar till Sellin eller slår på en rulle på logementet. Jag kommer väl inte åt en dator förrän om en vecka igen och då åker jag ju hem så att det blir väl i samband med det. Men då kommer jag lägga in bilder och filmer också. Det finns och kommer finnas ännu mer från KSP58-utbildningen.

Men ni får ha det så bra tills jag kommer hem den 29:e.

Hörs!



"Once we saw a group of hookers, but when we got closer we realized it was Mötley Crüe"  - James Hetfield


Lugn helg i Boden

I helgen som var så stannade jag kvar i Boden för att jag ska ta jägarexamen. 6 timmar teori på lördag och söndag blev det. Fredagkväll så var jag hos Sellin som bjöd på sprit och såg på tv:n. Dom drog på Bodensia men jag drog tillbaka till regementet och la mig och sov. Lördag började vi 9 på morgon och höll på till kl 15. Efter det så åt jag, Sellin och Flygt middag på regementet sen drog vi till Sellin och chillade lite framför tv:n och runt kl 22-23 så drog dom till någon annan kille och då gick jag tillbaka till I19 och tittade på Benklnäckargänget sen la jag mig och sov. Dagen efter så var det teori 9-15 igen sen slappa jag bara på logementet på kvällen och inväntade att folk i plutonen droppade in en efter en.

Nu till helgen blir det samma visa igen fast jag tänkte kanske festa till det någon kväll också.

Åter till Lumpen; Imorrnbitti så åker vi ut i fält. Alla förare ska skjuta med KSP58 (kulspruta) och övriga ska fortsätta att skjuta med 2 av 4 GRK pjäser eftersom vi förare förvinner så kan dom inte skjuta med 4 pjäser. Det blir alltså 2 nätter i tält men när man är i fält så går tiden så jäkla fort.

Varje gång man sätter sig vid datorn här uppe (1-2 ggr i veckan typ) så ser man att det händer lite grejer hemma. Fester, inbrottsförsök i Hasses bil osv. Jag missar även Emmas födelsedag imorrn och hennes fest. Känns lite tungt att missa en del saker. Men det är saker man får ta att missa lite tid med släkt och vänner på hemmaplan. Eftersom jag inte ska hem förrän den 29:e så slipper jag ju bussresorna då man brukar sitta konstant nästan och tänka på sakerna hemma. Mor- och farföräldrar som bara blir äldre och äldre, missad tid ute i snön med kusiner, förhållanden etc. När man har tjänst från kl 6 till 20 häruppe så hinner man inte fundera på sånt.

Mer snack om privatlivet tar jag då jag kommer hem och sitter vid min dator. Det sitter så många "screenlookers" häruppe så pallar inte att skriva så mycket. Det märks kanske att jag inte är på nåt värstinghumör nu.

Men nu ska jag surfa vidare en stund till sen äta kvällsfika och vila upp mig inför imorrn och resterande dagar. Jag kanske hinner kika in en sväng på fredag eftermiddag, annars blir det inte förrän till veckan igen. Skall försöka ta lite bilder då vi smattrar med kulsprutorna nu i veckan så jag har nåt att lägga in på facebook den 29:e.

Sköt om er där hemma!





Alla kvinnor vill att man enbart ska ägna sig åt dem. Det är därför de flesta kvinnor älskar dumbommar.
Honoré de Balzac

Hittills Vecka 2.

Ja, då har halva veckan gått. Vi bandvagnsförare får utbildning på KSP58 (kulspruta) och resten får utbildning på RB57 (robot).

Vi har endast plockat ihop och isär vapnet än så länge, jag vet inte när vi ska börja skjuta.

Men idag så var alla i plutonen och badade isvak. Motoroverall, fältskjorta och balaclava var det enda vi skulle ha på oss. Man fick ta ett steg och småhoppa i så man fick vatten över hela huvudet sen skulle man hänga fast sig vid iskanten med dubbarna och hänga där tills man kontrollerat andningen. Det värsta med allt var att byta om. Att ha varit i en isvak och sen ta av sig kalla, blöta kläder och ta på sig varma var det färsta. Jag hade ingen känsel i fingrar och tår så att klä på sig var svårt se det var där man led mest. Det kändes som att kläderna var gjorda av sandpapper också. Kan ju med lätthet säga att ballen har aldrig, kommer aldrig eller brukar aldrig vara så liten som den var under den tiden. -13 hade vi i luften.

Vi hade med oss plutonskameran och tydligen så blev jag filmad. Får se om jag får tag på den filmen någonting.

Nu ska jag fortsätta att surfa runt lite innan jag ska tillbaka till regementet. Får se när jag skriver här nästa gång men blir inte i helgen iaf för då är jag kvar i Boden och går jägarkurs.

Hörs!


Cinderella och ångest

Tänkte sammanfatta lite av hur det var på Cinderella. Resan ner med bussen var lugn, det var bara vi på bussen så vi kunde sitta lugnt och dricka där utan att det skulle vara massa andra folk där. Det vara bara chaufförens 2 döttrar som följde med från Söderhamn också.

Vi kom fram till färjan och fick åka med bussen direkt på och slippa gå igenom terminalen. Sen bytte vi om och åt middagsbuffé vilket var väldigt mättande sen så gick vi på Funclub som var 3 våningar och där spelade det 2 band också. Riktigt bra drag där. När man trodde klockan var 2 så var den bara 12. Festandet höll på mellan kl 21 till kl 4-5 ungefär. Mycket festande! Jag skulle vilja åka iväg igen fast med typ ett kompisgäng isåfall och längre. T ex till Tallin. Muckfest?

Dagen efter så klev vi upp runt 11-12 och åt lunchbuffé sen var vi och handlade lite Tax Free sen gick vi och satte oss i bussen och åkte direkt till Sundsvall. Där hämtade Roffe oss och jag klev av hos Larssa och Jag, han, Foppa, Kicke, Sara, Marie och Angelica va på Railway och där var det ju hyfsat drag. Sen upptäckte jag att jag fick slut på pengar på kontot, hehe. Men har ju mycket cash så får sätta in lite.

Idag kl 16:30 ungefär så kliver jag på bussen upp till Boden igen. Imorrn börjar det igen alltså. Gravt less man är på att åka buss nu. Först i fredag-lördag till och från Stockholm och nu i eftermiddag upp till Boden. 18 timmar buss i helgen sammanlagt.

Jag tror att denna vecka i lumpen så ska vi ha Arctic Soldier-utbildning. Då ska vi bada isvak och sova ute i bivack. Hoppas det är milt väder så det inte är runt -30 som det varit senaste veckorna däruppe. Jag kommer ju inte hem förrän sista helgen i januari heller för jag ska vara kvar däruppe och ta jägarexamen så nu blir det 3 veckor däruppe alltså. Sen då jag kommer hem fyller Pappa 50 så då blir det fest. Men det ska bli skönt ändå att åka upp dit och börja allting igen. Träffa folket osv. Vi har ju trots allt gjort hälften nu. 158 dar kvar till Muck och det har gått ungefär 165 sen inryck. Nu är det bara att kötta på.

Får se om jag skriver nåt mer innan jag åker men annars så kanske jag får tag i en dator däruppe där jag kan gå in på internet någonting.

Ha de gött tills dess!

Från Cinderella.


"Alla kvinnor kan konsten att säga nej med munnen och ja med resten av kroppen."

Cinderella

Nu ska jag och Mamma strax ta bussen till stan, Emma kliver på vid Sörberge. Sen ansluter Jonas och Marie i stan sen åker vi med troligtvis Ceris ifrån stan ner till Sthlm sen kliver vi på färjan till Åland. Jag mår förjävla dåligt nu men hoppas det blir bättre sen. Kommer hem lördagkväll och får se om jag pallar någon utgång då.

Hörs!



"De höga klackarna uppfanns av en kvinna som blev kysst på pannan."

Christopher Morley

Hockey

Ja, idag har jag eldat som en tok för att få nån värme i huset sen så var jag och Jonas på Systemet för att köpa lite färdkost till bussresan till Stockholm imorrn. Efter det så fick vi svänga in till Jonas och hänga lite tvätt. Sen åkte vi till Micke och linade om pipan på Jonas skoter så att värmen inte ska smälta hål på expansionskärlet som det hände ifjol. Efter det körde jag hem gammskotern min som stog kvar där och det var inte det varmaste att göra det.

Sen hade jag en sittplats över till hockeyn så jag tog med mig Kicke och det var ju roligt fram tills att Färjestad kvitterade till 3-3. Sen visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta.

Imorrn så åker jag, Mamma, Emma, Jonas och Marie med Cinderella till Åland för att Mamma fyllde 50 i somras. Det blir väl fylla, mat, tax-free och fylla. Sen kanske utgång på krogen i Sundsvall på lördag direkt när man kommer hem men får se om jag orkar med det. Bilder från resan kommer.

Det drar lite från mina fönster i mitt rum, hehe.




Syr 26:9-12:

En kvinnas lösaktighet visar sig
i utmanande blickar och ögonkast.

Vaka strängt över en självsvåldig dotter,
annars utnyttjar hon din släpphänthet.

Ser du fräcka blickar, så var på din vakt,
och bli inte förvånad om hon trotsar dig.

Som en törstig vandrare dricker med vidöppen mun
av det vatten han först får tag på,
så sätter hon sig på första bästa stake
och öppnar sitt koger för.


The memory remains!


God morgon...eller?

Jag såg på finalen i JVM inatt och gick typ och la mig vid 6 så jag sov till kl 13 idag. Skulle kunna sova längre men då skulle dagen bli så kort. Sjukaste finalmatchen iaf. Grattis USA vilka jag hoppades skulle vinna.

Kl 15 så ska jag och mamma till Emma i plåtslottet i Sörberge och kolla läget och kanske fika nåt. Resten av dagen vet jag inte vad som händer men får se vad det blir.


Deprimerad.

Idag är jag deprimerad. Började dagen med att det bara var 14 grader inomhus här så jag hann bara börja elda så åkte jag till farsan och tog en fika för han ville träffa mig innan jag åker tillbaka till Boden. Efter det åkte jag hem igen och var inne på inkorgen på facebook och rensade upp tills jag kom till något gammalt sen 13 november 2008. Då blev jag väldigt deprimerad då jag läste den gamla konversationen.

Jag undrar verkligen om saker kommmer bli som förr någon gång i framtiden. Isåfall får jag inte sabba det igen och inte vara så fåordig då ett visst ämne tas upp. Man får lära sig av sina misstag och det får definitivt jag göra. Det är såna saker man inte hinner tänka på i lumpen då man är i tjänst hela dagen men bussresorna på 8 timmar dit och hem är värst då man sitter och tänker på saker i privatlivet som man måste försöka rätta till.

Nu ska jag spela depp-musik och vara arg på mig själv för mina felsteg, hörs!


Bio

Ja, efter att man var uppe och såg hockeyn inatt så sov man till 12 idag. Sen så skottade jag av hästfinkan för Göran ska låna den och skottade av balkongen för 3:e gången på lovet och eldade som en dåre för att få upp nån värme i kåken. Sen så var jag, Hasse, Aspman, Åke, Max, Andre, Linus och Bodell och såg på bio i stan. Sherlock Holems som sagt. Det var ganska bra tycker jag men jag är fortfarande intresserad av att se Avatar. Imorrn blir det till att åka iväg med Pappa, Emma och kanske Jonas och fika någonstans. Birsta eller stan.

Nu tänkte jag svara på en hederlig klassisk gammal 20 frågor.

1. Värsta känslan?
Familjemedlem dör.


2. Bästa känslan?
När man har det bra ekonomiskt, bra polare, bra förhållande. Allt flyter på.

3. Din första tanke när du vaknar?
Vart fan är jag?

4. Vilken ringsignal har du på din mobiltelefon?
Volbeat - A Broken Man and The Dawn


5. Har du någonsin varit kär?
Nja, det räknas inte.

6. Vad har du på väggarna i ditt sovrum?
Tavlor (Lasse Å), Scarface-poster, högtalare mm

7. Vad har du under sängen?
Lådor/kartonger

8. Ser på?
Allt möjligt.  Men bara till viss del skräck. Nu på slutet har jag börjat gilla Romantiska komedier av nån anledning.

9. Lyssnar på? 
Metallica, Volbeat, Lars Winnerbäck, Jonnhy Cash + massor av annat.

10. Skriv nått smart!

Synden straffar sig själv!


11. Om du fick träffa vem du ville död eller levande, vem?
James Hetfield/Lars Ulrich

12. Vad stod det i ditt senaste mottagna SMS? 
Yh? Vad gör du? ;)

13. Vad vill du jobba med?
Soldat nåt år sen kanske bilmekaniker eller lastbilschaufför.

14. Hur skulle dina vänner beskriva dig?
Rolig, hjälpsam


15. Vilket är ditt lyckligaste ögonblick?
Har inget att sätta fingret på.

16. Vad skulle du vilja vara världsmästare i?
Hockey


17. Vilken kroppsdel klarar du dig utan?
näsan

18. Vilken superhjältekraft vill du ha?
röntgensyn


19. Vad är du beroende av?

datorn när jag är hemma.

 

20. Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
Frida Öhrn.

 

 


10-01-03

Ja, idag har man ju inte gjort nåt vidare mycket. Vaknade 11 typ och drack vatten som en dåre och skippade frukosten, hehe. Satt och snackade skit med Aspman i vent och sen med resten som kom in senare. Annar har jag bara sett på film, Angel of Death och Gamer. Ska väl slå på The Art of War snart också. Får se om man ser på hockeyn inatt något. Aja, inte mycket nämnvärt har hänt idag alltså.

Imorrn verkar vi bli ett gäng som ska först på Texas och äta sen på bio, Sherlock Holmes. Personligen hade jag väl velat sett på Avatar men man får väl falla för grupptrycket. Sen ska jag på hockey på torsdag och har en sittplats över så om det är någon som vill följa med så är det bara att börja fjäska nu, hehe.




Natt den 3:e

Ja, då har jag nyss kommit hem efter en halvkväll på Memento. Anledningen till det är att den lilla jävla flintskalliga jäveln sa til mig att å ut och ta lite luft så "okej" tänkte jag sen så när jag stog därute så ville han ha brickan så jag fick ut jackan då började jag blir förbannad. Han sa åt mig att gå ner till Navet och tillbaka och få lite frisk luft. Innan jag gick så såg jag folk som gick in och ut från Memento som var bra mycket fullare än mig men jag gick till Navet ändå sen till Aveny och där gick jag in och kollade läget lite, sen gick jag ner tillbaka till Memento men kom fortfarande inte in. Fy fan vad vakter föll i min syn efter det. Jag ska väl kanske vara glad över att jag inte hamnade i fyllecell.

Jag träffade lite känt folk där bl a nån jävla Fillipin som anklagade mig att jag drack ur hennes mammas öl så jag köpte en ny åt henne så att vakterna inte skulle ta ut mig men det gick ju som det gick ändå. Fan vad lss jag blir på sånt! När dom äntligen hade stängt och jag väntat klart på Åke, Aspman och Jonas Nordström så drog vi på Kebab City och åt sen så kom vi på att Hasse jobbade med övervakning och då drog vi på hans jobb i Timrå fulla och felande så jag, Åke och Aspman sprang runt där mittemot Hälsohuset och felade oss och fick kamerorna att upptäcka folk. Sen så sa åkte att han hört en hund där mn jag brydde mig inte så han och Aspman sprang till Mickes bil och jag tog den låååånga vägen runt och då så kom Hasses farbror(?) ut med hunde och skrek på mig och jag bara fortsatte sprang till Mickes bil sen for vi därifrån, hehe. Hasse jobbade tydligen inte ens.

Nu vet jag inte vad som händer i veckan annat än att våran familj ska till Åland på fredag tror jag sen kommer vi hem på lördag kl 22 så då kanske man kan kliva av direkt i Sundsvall och festa, hehe. aja. Hörs i veckan.


Lördag = fest

Ja, då är vi ett gäng som planerade på nyårsafton att vi skulle gå ut ikväll så det verkar troligtvis bli Jag, Åke, Aspman och Christoffer som ska ut. Men jag sitter i knipa just nu och letar skjuts till Söråker. Antingen har folk druckit eller så har dom ingen bil. Lite less man blir då. Aja, vi ses i Sundsvall kanske.

Ett stort tack till Rebecca också som sminkade om bloggen till det bättre. Inte lika tråkig som förut, hehe. Se länk till henne till vänster.


Nyårsafton

Igårkväll så var det ju fest som vanligt på nyårsafton fast ingen grisfest men en "mysfest" kan man kalla det. Jag tog Emmas bil först ner till Jonas och lämnade den där sen gick jag till Hasse och där satt jag, Hasse, Aspman, Åke och Andre och drack och såg på första perioden i hockeyn. Sen gick vi vidare till Oskar, där vi spenderade resten av kvällen.

Vid 12-slaget så var vi vid Söråkers skola sen kom Kicke och hämtade upp mig, för vi skulle kolla läget i SOK-stugan i Timrå. Jag tänkte dra tillbaka till Oskar sen men då var folket på väg hem. Det var väl inget vidare drag i SOK-stugan heller för folket var på väg hem så jag och Kicke for till Jonas där vi satt och snacka lite, lyssnade på musik, åt panpizza och drack öl fram till 4-5 tiden kanske.


Troligtvis blir det utgång imorrn på krogen.


Åke och raketen som han och Andre köpt. Storleken hade ingen betydelse i det fallet, hehe. Fler bilder.

RSS 2.0