Hemma igen efter 19 dagar i Boden.

Jaha, då är man hemma nu i helgen under Valborg då. Sist jag var hemma så gick det att köra skoter. Tänkte sammanfatta de 2 senaste veckorna lite snabbt bara.

I början av förra veckan så skulle vi understödja hela Bataljonens framryckning med GRK:n så då sköt vi ca 15 granater första dagen på övningen. Andra dagen så fick vi bara skjuta torrt och dessutom blev vi överfallna av B-styrkor på en av grupperingsplatserna. I slutet av veckan så skulle vi inta vårat regemente till fots förutom en del förare som fick posta fordon och annat i förläggningen och jag och några andra förare fick stå i väntläge på P% i flera timmar för troligtvis glömde dom bort oss. :/


Där stog vi i ca 5 timmar.

Dagen efter så var det B-styrkornas "Last stand" som skulle tas och givetvis så får en del förare då vårda bandvagnarna och jag blev en av dom. Surt. Så man har inte direkt njutit av att vara förare under Batövningen.




Sen har vi lastat all matriel vi har ungefär på båtar i Luleå som ska ner till Helsingborg för vi har Slutövning i Skåne hela maj.

Jag och Larsson skrev för övrigt på ett kontrakt till en lägenhet i veckan också. Det blev 5rok på 114 kvm. En till kille kommer vara med också. Inglasad balkong och kvällsol. Kommer njuta där i augusti. Blir nog en del fester där, hehe. Flyttar in den 15 juli.

Nu i helgen är jag hemma och firar Valborg. Troligtvis blir det väl till att fira Valborg med släkten verkar det som nu. Dött med hemmafester nuförtiden. Imorrn så tänkte jag nog dra på Bergeforsparken.

En helg i Boden

Ja, då stannade jag kvar i Boden i helgen då. Egentligen för att jag skulle se Hoffmaestro i Luleå men hade inte fått tg på någon biljett som jag trodde va bokad sen länge :/ Men dom hade mer till försäljning fat jag pallade inte att ta bussen till Luleå och chansa för att få en biljett. Ska ju ändå se dom åp Gatufesten i sommar och sen på Luleåkalaset då jag börjat jobba i Boden.

Hursomhelst så var vi ut i Boden både i fredags och igår. På Far East. Mer folk igår och bättre drag och det var ju bra. Också bra att Stockholmarna blev kvar här då de inte får flyga pga vulkanen på Island utan dom har varit kvar och varit med ut.

Jag räknade ut idag att jag har bara 47 dagar kvar i tjänst. Så det är inte så jävla mycket kvar till MUCK! Nu till veckan så ska vi ha bataljonsövning 3 ända tills på lördag. Under bataljonsövningen så ska vi typ inta Boden. Så det kommer bli väldigt mycket strid i bebyggelse som vi nyss haft föregående vecka. Efter det blir det vård och sen ska vi lasta bandvagnar och annat på båtarna i Luleå hamn som ska ner till Skåne. Jag kommer hem den 28:e och efter den helgen så ska vi ner på slutövning i Skåne alltså under hela maj. Så nu är det inte långt kvar :)

Ni får ta och planera någon hemafest eller liknande till den sista april också. Tänkte ta med mig finfrämmande då :)

Nu ska jag ta och dra tillbaka till kasern, vi hörs nästa vecka!


Måndag

Ja, då har man kommit till verkligheten och de gröna kläderna. Sjukt skönt väder idag! I veckan så kommer vi ha fortsatt utbildning på SIB (Strid i bebyggelse) och kanske ev. spränga lite saker också så man vet hur man ska spränga hål i ett hus som man ska söka igenom :) Och jag kommer hem igen den sista april bara så att alla vet.

Ska kanske titta på en lägenhet i veckan också. Antingen är vi 3 st som ska hyra en 5a på 113 kvm eller så blir vi 2 pers som hyr en 3a på 711 kvm.

Finns inte mycket mer för mig att skriva då veckan just har börjat, men jag skriver nåt senare i veckan kanske.

Sköt om er! Hörs!

21

Ja, jag blev då först uppvaktad hos farsan igår sen så började vi förfesta hos Emma och efter det drog vi till stan och såg på Hoffmaestro. Riktigt bra drag som vanligt! Jag fick ta en bild med Hoffan himself men synd att fotografen var talanglös som ni ser så skärpan suger.



Idag så kommer det gäster hit runt kl 1 tror jag så det blir kul att träffa många ur släkten igen och sen runt 4 så är det resa upp med bussen till Boden igen för att träffa polarna där och köra igång lumpen igen.

Orkar inte skriva mycket mer än såhär men får se om jag skriver nåt i veckan. Jag blir iaf kvar i Boden till helgen för då tänkte jag, Åke och Oskar se Hoffmaestro där också :D


Lördag - Hoffmaestro & Chraa på Aveny!

Ja, då var det slutligen lördag. Tänkte först berätta lite om en dröm som får en att längta tillbaka till Ala. Det var väl inget speciellt bara men jag brukar inte komma ihåg drömmar särskilt ofta men nu gjorde jag iaf det.

Vi hade Idrott på Ala med Håkan N och vi spelade så klart brännboll. Det konstiga var att det var bara jag och Linnea i min klass och vi spelade mot 9A och det var bara Henke, Alex och Tim med där. I alla fall så snärtade Henke en bogserlina rakt över käften på mig helt plötsligt. Resten som jag kommer ihåg är att Linnea ska skjuta sista slaget av oss innan det var slut och efter det så sa jag: "Du hade ju hunnit att springa en kona iaf" (för hon sprang gravt snabbt minns jag på den tiden.) Hehe, efter det så gick vi och satte oss med resten av dom som inte var med och spela bakom gympasalen på gräsmattan för dom låg där och stekte i solen.

Jag saknar Ala.



Nu över till något annat; om typ 40 minuter så kommer Pappa och hämtar mig för att hans sida av släkten ska uppvakta mig hos honom, men tror det bara är Farmor och Bernt som kommer men kul att träffa dom för det var nån/några månader sen. Efter det är det tänkt att jag ska ta nån pizza på Indiana med grabbarna från Löta och efter det hade vi tänkt börja förfesta för till slut åka in på Aveny och se Hoffmaestro. Så nästa gång jag skriver här så är jag 21 år.

Hörs!


Onsdag

Tjo. Var ut idag och körde skoter med Edlund, Carde och Jonas. Vi åkte en sträcka på 3 mil kanske och hade med fika. Ganska disigt och svårt att se leden ibland. På vägen hem ca 3 km hemifrån så lägger min skoter av så den blev stående där ett tag tills Jonas kom tillbaka med bogserlina och bogserade hem mig. Men på vägen hem då han bogserade så körde han ner i ett surhål så jag ramlade av min skoter och han bara fortsatte att köra ända hem med en skoter utan förare bakom sig, haha. Jag fick gå ett par 100 m innan han kom tillbaka och hämtade mig. Legend.

Sen så åkte jag mamma och Roffe till Emma och käka tacos. Gott som bara den.

Imorrn så ville Pappa att han och jag skulle gå och käka på Kina nånstans så vi får umgås lite medans jag är hemma. Efter det blir det väl till att se hockey hos honom. Jag skulle egentligen köra skoter imorrn men min går ju inte så de blir inte av nåt. Om jag inte lånar Jonas då men den skulle han ha om han nu får igång bilen.

Nu tänkte jag se på Tombstone.


Bild från ganska precis
3 år sen på en fest hos Elin.

Tisdag

Idag har jag inte gjort något förutom att elda. Sen gick jag, Mamma och Nelly en sväng också. Sen dess har jag bara suttit och sett på Scrubs på datorn. Är gravt uttråkad just nu.

Nämn en person som
Alltid ställer upp för dig: ?
Du har känt längst och fortfarande är vän med: Christoffer
Du inte umgås lika ofta med: Anna
Du tycker är söt: Carro
Är din bästa vän: ?
Du saknar: Farfar
Du alltid har kul med: Larsson
Du önskar du umgicks mer med: Milla
Känner dig mest: Hasse
Du tycker är speciell:
Du önskar du kände bättre: Carro
Du önskar du fortfarande umgicks med: Linnea
Du nyss börjat umgås med: -
Du tycker är snäll: Micke
Du tycker har rolig humor: Larsson
Du tycker om att vara med: ?
Du aldrig kommer att släppa: ?





Så här strax efter påsk blir man påmind om Spirit Day på Ala. Goa tider det.

Ny vecka, and I'm still home.

Jaha, då har en ny vecka börjat. Jag och Mamma var en snabbis till Birsta idag. Hon köpte skor och jag köpte bara några hörlurar så jag kan lyssna på musik då jag springer eller åker längdskidor. Efter det så hälsade vi på Morfar på Hagalid ett tag. Någon mer nytta har jag inte direkt gjort idag.


Lite sugen på sommar blir man
då barmarken börjat komma fram.



Är ju ledig hela veckan fram till då jag fyller år då jag ska åka upp till Boden igen. Är väl knappt någon som har koll på när man är hemma eller ej. Är inte så många som vet vad man gör heller. Man är borta 55 mil norrut några veckor sen kommer man hem och folk märker inte ens att man varit borta. Sen frågar dom inte ens hur man har det där uppe eller vad man gör. Själv är man intresserad av vad som händer här hemma. Folk som skaffar jobb, flyttar och har sig sen får man knappt nå frågor själv av vad man håller på med. Så då ska de inte börja klaga då man börjar jobba däruppe i augusti och kanske till och med åker utomlands efter nyår och blir skjuten av någon taliban i Afghanistan.

Nu kanske jag överreagerar men jag blir irriterad då jag inte får någon kontringsfråga hur det går för mig. Det är inte alla i släkten som bryr sig heller. Nu innan Muck (18 juni) kommer jag att vara hemma mellan 3-5 gånger.

Nej, jag längtar tills på lördag då vi är bra många som ska ut på Aveny och se Hoffmaestro.

Hörs!


Påskdagen

Tänkte bara först berätta att jag inte direkt är någon som kommer blogga så fort jag har duschat eller en intervall på 2 timmar gått utan max 1-2 ggr per dag räcker.

Idag så åkte jag, Jonas, Emma, Pelle, Bitte, Marianne, Mamma och Rolf ut och anglade på Storsjön. Vi brukar göra det varje år vid påsk. Det var ju riktigt bra väder idag också. Åtminstone ovanför Torsbodabacken, annars var det bara dimma söder om det såg jag, hehe.



I alla fall så åktevi ut runt kl 9 och satte ut angeldonen och medans vi gjorde det så nappade en gädda och vi fick så småningom en till så 2 st blev det idag. Bilder från dagen finns på facebook.



Skön att komma ut på sjön, grilla och umgås med släkten också. Hörde mamma sa att vi kanske skulle ut på sjön imorrn också med då bara grilla. Men är det samma väder som idag så klagar inte jag, Nu tänkte jag sova eftersom jag körde Emma inatt och bara sovit någon timma.



Hörs!

17 dagar senare. Firefox och Batövning 2.

Då är man äntligen hemma igen efter 17 dagar i rad uppe i Boden. Vi började med att delta i övningen "Firefox" som egentligen är en utbildningskontroll för Eldledarna men dom som har hand om den indirekta elden (dvs vi) får göra skitgörat. Sluta sent, lite sömn etc. Har inte tänkt att direkt sammanfatta 17 dagar dag för dag utan tar det i stora drag.



Början av Firefox var det härligt väder och vi delade upp plutonen i 2 delar där den ena sköt GRK och den andra hade lite finkalibrig skjutning. Senare delen så blev det sämre väder men då var hela plutonen med och sköt GRK. En dag hade vi dessutom snabbgruppering hela dagen. Det var ju fler Granatkastarplutoner än vi. T ex från Skåne. Vi tävlade mot dom andra hur många gånger vi hann att snabbgruppera pjäserna och skjuta. Dom som var bäst hade gruppernat 5 gånger på en dag. Vi hade grupperat 5 gånger vid lunch och när dagen var slut så var vi uppe i 9 grupperingar. Så det är ett faktum vilka som var bäst, haha.



Övningen pågick hela veckan och veckan efter det så hade hela bataljonen övning uppe i Lomben vid Kalix. Så det blev en marsch på runt 11 mil med bandvagnarna dit. Det som var speciellt skönt med den övningen var att vi för en gångs skull slapp att riva förläggningen. Vi gjorde bara någon tidskontroll med uppsättning och rivning av förläggning en gång sen sköt vi GRK resten av veckan och lite finkalibrigt.



Den här veckan har vi bara vårdat sen avslutade vi med plutonsfest i tisdags då det kom massa idioter från PSK (Panskarskytte) och käfta. Det blev en del blåtiror utdelade.



Men nu är det gravt skönt att vara hemma och ha lov dessutom. Får se om man ska ut någonting nu i helgen eller kanske tom ikväll. Det är iaf klart att vi ska ut lördag den 10:e dagen inna jag fyller år då Hoffmaestro & Chraa är på Aveny.

Finns fler bilder på facebook.

Hörs!

RSS 2.0