17 dagar senare. Firefox och Batövning 2.

Då är man äntligen hemma igen efter 17 dagar i rad uppe i Boden. Vi började med att delta i övningen "Firefox" som egentligen är en utbildningskontroll för Eldledarna men dom som har hand om den indirekta elden (dvs vi) får göra skitgörat. Sluta sent, lite sömn etc. Har inte tänkt att direkt sammanfatta 17 dagar dag för dag utan tar det i stora drag.



Början av Firefox var det härligt väder och vi delade upp plutonen i 2 delar där den ena sköt GRK och den andra hade lite finkalibrig skjutning. Senare delen så blev det sämre väder men då var hela plutonen med och sköt GRK. En dag hade vi dessutom snabbgruppering hela dagen. Det var ju fler Granatkastarplutoner än vi. T ex från Skåne. Vi tävlade mot dom andra hur många gånger vi hann att snabbgruppera pjäserna och skjuta. Dom som var bäst hade gruppernat 5 gånger på en dag. Vi hade grupperat 5 gånger vid lunch och när dagen var slut så var vi uppe i 9 grupperingar. Så det är ett faktum vilka som var bäst, haha.



Övningen pågick hela veckan och veckan efter det så hade hela bataljonen övning uppe i Lomben vid Kalix. Så det blev en marsch på runt 11 mil med bandvagnarna dit. Det som var speciellt skönt med den övningen var att vi för en gångs skull slapp att riva förläggningen. Vi gjorde bara någon tidskontroll med uppsättning och rivning av förläggning en gång sen sköt vi GRK resten av veckan och lite finkalibrigt.



Den här veckan har vi bara vårdat sen avslutade vi med plutonsfest i tisdags då det kom massa idioter från PSK (Panskarskytte) och käfta. Det blev en del blåtiror utdelade.



Men nu är det gravt skönt att vara hemma och ha lov dessutom. Får se om man ska ut någonting nu i helgen eller kanske tom ikväll. Det är iaf klart att vi ska ut lördag den 10:e dagen inna jag fyller år då Hoffmaestro & Chraa är på Aveny.

Finns fler bilder på facebook.

Hörs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0