Adjö Skåne!

Då är månaden i Skåne över. Och kan säga att jag är gravt besviken på den övningen. Lite kort sammanfattning om senaste 2 veckorna där är att vi grupperat pjäserna och skjutit "torrt" vilket suger så då har vi mest bara slappat vid pjäserna istället för att agera skyttepluton som vi trodde att vi skulle få göra andra halvan av maj. Men höjdpunkten på dessa 2 veckor var väl då vi övade lite försvar från bandvagnarna och då vi skulle ta Simrishamn. Annars har det bara varit lök bland pjäserna.


Vi tillbringade många timmar i den dungen.


Ladan som vi sov i 3 nätter.


Vi har skjutit cirka 40 granater under hela maj och det skulle vi lätt avverka på 2 timmar i Boden om vi övat där. Näe, fan vilken kass slutövning. Nu till veckan så får vi inte grejorna som vi använt i Skåne förrän torsdag fast vapnen kommer kanske lite tidigare men annars lär det väl bara till att gymma. Får se om vi skjuter AK47, AK4 och M16 snart också, hehe. Ajja, 20 dagar till Muck idag. Bara REMI (vård) kvar alltså och fest så klart. Peace and Love ser man fram emot i sommar som det kommer bli mycket Söråkare och även lumparpolare på. Härligt drag alltså. Efter det blir man hemma till mitten av juli innan man flyttar till Boden och kanske åker till Afrika efter nyår.


Granatkastarpluton I19 2009-2010. (klicka på bilden för förstoring)


Nog om lumpen. Igår var jag till Jonnhy som fyllde år i veckan. Kul att träffa lite släktingar igen. Övrigt i helgen vet jag inte vad som händer. Måste styra upp någonting ikväll iaf. Var ett tag sen man var ut med nå polare hemifrån.

Nu ska jag iväg och hjälpa Jonas och Emma med deras bilar. Jonas bil är prio ett eftersom växellådan ska på plats.

Hörs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0